آیا همه کامپیوتر ها نیاز به گردگیری و سرویس دارند ؟

این جملات برای شما آشنا نیست ؟ کامپیوترم هنگ می کنه | کامپیوترم خود به خود خاموش می شه | دیگه خسته شدم از دست این کامپیوترم همش کُنده و درست کار نمی کنه| این کامپیوتر ما هم ذغالی شده دیگه باید عوضش کنم !!

آیا دلیل تمام مشکلات بالا فرسودگی قطعات و قدیمی شدنشان است ؟ البته که بخشی از دلایل مشکلات کامپیوتر ها فرسودگی و قدیمی شدنشان است اما به باور ما اگر از کامپیوتر ها درست مراقبت و نگهداری کنیم سالیان سال می توانند برای ما به درستی کار کنند . این یعنی نگهداری از یک وسیله الکترونیکی مانند کامپیوتر می تواند باعث بیشتر شدن عمرش شود .

 

گرد و خاک باعث خرابی می شود ؟

وجود گرد و خاک که خود دارای الکتریسیته ساکن است بر روی بردهای الکترونیکی مانند مادربورد ، کارت گرافیک ، هارد ، پردازنده و … باعث ایجاد جرقه های ریز و اتصال های کوتاهی می شود، که گرچه در مدت کم آسیبی نمی زنند اما در بلند مدت می توانند اثرات مخربی بر روی برد الکترونیکی کامپیوتر ما داشته باشند و می توانند باعث سوختن آنها نیز بشوند . پس تمیز کردن آنها به امری ضروری مبدل می شود که برای کامپیوتر های Desktop (کامپیوتر رومیزی ) هر ۶ ماه باید گردگیری شود و برای لپ تاپ ها و AIO ها(کامپیوتر های همه کاره مانند iMac ) هر یکسال باید گردگیری شوند .

 

گردگیری کامپیوتر چگونه انجام می شود ؟

تقریباٌ هر کاری اصول خودش را دارد و اگر بدست فرد ناآشنا یا افراد ناشی انجام شود می تواند باعث ایجاد خسارت شود . گردگیری کامپیوتر نیز اصولی دارد :

– قبل از هرکاری ماسک ، عینک ، خمیر سیلیکون پردازنده و دستگاه بلور یا اسپری باد تهیه کنید . (نکته : گرد و خاک روی بردهای الکترونیکی مانند کامپیوتر خطرناک و سمی هستند و می توانند باعث آسم یا بیماری های تنفسی و ریوی شوند پس استفاده از ماسک و عینک را جدی بگیرید)

 

– تمام پیچ های دستگاه را باز کنید و تمام قطعات از قبیل پردازنده ، کارت گرافیک سیم های برق و کابل های ساتا و غیره را باز کنید ،سپس رم ها را از مادربورد جدا کنید .

 

– پس از زدن ماسک و عینک ، بورد ها و قطعات را در هوای آزاد با اسپری هوا یا دستگاه بلور (دستگاه باد) گردگیری کنید .(دقت کنید فن ها به هیچ عنوان نباید بچرخند و حین تمیز کردن فن ها آنها را با یک پیچ گوشتی نگه دارید چون اگر هنگام گردگیری با سرعت بالا بچرخند بعدا حین کار کردن صدای گوش خراشی می دهند)

 

– پردازنده را از برد جدا کنید و خمیر سوخته روی آن را با دستمال کاغذی آغشته به چند قطره آب جوش تمیز کنید ، همینطور هیتسینک پردازنده را تمیز کنید . 

– فن گرافیک را با احتیاط از روی آن باز کنید و سیلیکون سوخته آن را همانند پردازنده تمیز کنید . 

 

– روی پردازنده (CPU) کمی خمیر سیلیکون بریزید و آن را در جای خود جا بزنید و فن پردازنده را روی آن ببندید . 

 

– روی پردازنده گرافیکی (مانند cpu بر روی کارت گرافیک) خمیر سیلیکون بریزید و فن گرافیک را روی آن ببندید . 

 

نکته حائز اهمیت این است که از خمیر سیلیکون با کیفیت استفاده کنید . کار اصلی خمیر سیلیکون اتصال کامل پردازنده به هیتسینک فن آن برای انتقال دما به بیرون از پردازنده است . خمیر سیلیکون حاوی مقداری از براده های آهن ریز و پودری شکل است ،که آلیاژ آن کیفیت آن را مشخص می کند و مسلما خمیر سیلیکون های ارزان ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار تومنی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند . 

نکته دیگر اینکه از مقدار کمی سیلیکون برای اینکار استفاده کنید چون اگر از مقدار زیادی استفاده کنید باعث انتقال دما به ترانزیستور های کنار پردازنده و گاها باعث سوختن آن ها می شوند .

 

– در آخر تمام قطعات را بدقت سرجایشان ببندید ، کابل های انتقال دیتا و برق را روی قطعات ببندید و در آخر یکبار بستن تمام قطعات را چک کنید و کیس دستگاه را ببندید .

 

 

اگر از تجربه باز کردن قطعات کامپیوتر را ندارید می توانید از طریق این لینک درخواست گردگیری و سرویس کامپیوتر خود را براحتی ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت اینکار را برای شما انجام دهند .

 

 

سوالات خود را زیر همین مطلب برای ما بنویسید . 

رایان آسان 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.