چگونه سایتی مثل دیجی کالا طراحی کنم ؟

می خوام یه سایت داشته باشم مثل دیجی کالا . طراحی سایتی شبیه دیجی کالا چقدر آب می خوره ؟ . چجوری میتونم سایتی مثل دیجی کالا داشته باشم ؟ . طراحی سایت مشابه دیجی کالا . منم می تونم سایتی مثل دیجی کالا داشته باشم و ازش درآمد زایی کنم ؟ اینها جملاتی هستند که در ذهن یک کارآفرین تازه کار می تواند پیش بیاید و جوابش رو در این پست می تونید پیدا کنید. با من در این مقاله همراه باشید …

digikala pr1

بیایید شفاف ببینیم

وبسایتی مانند دیجی کالا سالهایی را فقط بدون درآمد صرف طراحی مدل کسب و کار کلی شرکت و اهداف آن کرده و همچنین تقریباً چهار سال برای راهنمایی بهتر کاربران فقط تولید محتوا ، بررسی تخصصی محصول ، مشخصات دقیق محصولات و اخبار به روز محصولات مربوط به حیطه تکنولوژی را انجام می داده ، اگر شما هم می توانید از همین امروز بسم الله…

 

لابد بعد از جمله بالا نا امید می شوید و می گویید : “کی میره اینهمه رارو”

بله وبسایت درخشان و زیبایی که امروز از دیجی کالا مشاهده می کنید حاصل ۱۰ سال برنامه ریزی دقیق ، انجام برنامه های کسب و کار به صورت مداوم ، زحمت و تلاش فراوان است و با یک طراحی سایت و وارد کردن اطلاعات محصول بدست نیامده و اینها ظاهر قضیه است که عموم عاشقان کسب و کارهای آنلاین و فروشگاه های اینترنتی در نگاه اجمالی این فروشگاه می بینند.

content is king 10

هزینه طراحی سایت دیجی کالا چقدر است ؟

احتمالاً این اولین سوالیست که در ذهنتان نقش می بندد و پس از تحقیق و سرچ در اینترنت احتمالاً به این نتیجه می رسید که قیمتی برای طراحی چنین سایتی مشخص نیست . البته بعضی از شرکت ها بعضاً قیمت هایی به شما بابت طراحی سایت مانند دیجی کالا ارائه می کنند که آنها هم کاملاً درست است اما مهمتر از همه این است که سایت شما چه محتوایی دارد نه اینکه فقط ظاهری شبیه این سایت داشته باشد. مثال جالبی برایتان بگویم اگر سری به بازار خرید و فروش موبایل زده باشید متوجه می شوید که مثلاً گلکسی اس ۹ سامسونگ هم نسخه اصلی دارد و هم نسخه طرح اصلی یا فیک که قیمت آنها با هم زمین تا آسمان تفاوت دارد اما کدامشان کیفیت و کارایی و راندمان بیشتری دارند؟!

اگر بخواهیم دقیقاً از هرینه های طراحی و نگهداری سایتی مانند دیجی کالا برایتان بگوییم می توانیم بگوییم که با یک هزینه اولیه ۲ تا ۵ ملیون تومانی و چنانچه خودتان دست به کار شوید می توانید تا زیر یک ملیون تومان هم سایتی مانند دیجی کالا طراحی کنید، اما بد نیست با هزینه های تقریبی دیجی کالا آشنا شوید : سایت دیجی کالا هر ورژنش تقریباً نزدیک به ۱۰۰ ملیون تومان هزینه طراحی دارد ، آخرین سروری که دیجی کالا سایتش را روی آن بارگزاری کرده شخصیست و چند صد ملیون تومان هزینه راه انداری اولیه آن و نزدیک به سالی ۲۰۰ ملیون تومان هزینه نگهداری سرور آن است . همچنین این سایت تقریباً تبلیغات میلیاردی برنامه ریزی شده ای در رسانه های مختلف دارد و حتی به شرکت گوگل نیز بابت یک سری از کلمات کلیدی دلار پرداخت می کند . این شرکت در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ کارمند دارد و روزانه درآمد بسیار قابل توجهی دارد که همه اینها حاصل علم، تفکر،زحمت و بها دادن به مسائل کسب و کار است .

چگونه سایتی مثل دیجی کالا داشته باشم؟

اولین کاری که باید انجام دهید این است که برنامه کسب و کار یا business plan  جهت سایتتان طراحی کنید چون بدون برنامه سایت شما مانند یک صفحه اجتماعی بی ارزش است و کسی نه آن را می بیند و نه می داند چیست تا آنکه بخواهد از آن خرید کند و یا با شما ارتباط برقرار کند . منظور من این نیست که بیزینس پلن حرفه ای در حد دیجی کالا یا آمازون طراحی کنید اما با این مراحل می توانید مدل کسب و کار خود را طراحی کنید :

موارد زیر را برای خود بصورت متن یا شکل بصورت کاملا منظم و شکیل بنویسید و روی کاغذ طراحی کنید

۱- هدف اصلی سایت خود را مشخص کنید.

۲- نوع کاربرد سایتتان را پیدا کنید و ببینید در کدام دسته بندی شغلی قرار می گیرد.

۳- نام برند سایت خود را متناسب با نوع کارتان و دامنه های موجود برای سایت انتخاب کنید .

۴- مراحل کارکرد سایتتان و ارتباط مشتری با شرکت خود را مانند مراحل تولید یک محصول در کارخانه از صفر تا صد بنویسید.

۵- تعداد کارمندان شرکت و سایت خودتان را بهمراه وظایف مشخص آنها بنویسید ، برای شروع نیازی به تعداد زیادی کارمند نیست و با دو نفر هم می توان شروع کرد.

۶- بودجه شروع کارتان و همچنین بودجه تبلیغاتی سایتتان (بصورت ماهانه) را بصورت شفاف و دقیق محاسبه کنید.

۷- برنامه ای کوتاه مدت و بلند مدت جهت تبلیغات و معرفی وبسایت خود تدوین کنید.

۸- تعیین کنید نوع پشتیبانی از سایتتان و مشتریان شما به چه صورتی باید انجام شود.

۹- برنامه ای در مورد تولید محتوای ارزشمند جهت آگاهی و بالاتر بردن علم مشتری های خود برگزینید.

۱۰- قوانین سایت ، شرایط استفاده از سایت و متن معرفی تحت عنوان “درباره ما” برای خود تنظیم کنید.

۱۱- راجب مراحل قانونی فعالیت و همچنین نحوه انجام کارهای سایت تحقیق کنید و آنها را ریز به ریز بنویسید.

بعد از طراحی مدل کسب و کار نوبت اجرایی شدن مدل کسب و کارتان است که نکات زیر را در آن مد نظر داشته باشید:

– قرار نیست از ب بسم الله شما بهترین سایت ممکن را طراحی کنید و کارمند استخدام کنید، از قدم های کوچک شروع کنید چون موفق ترین سرمایه گذاران معتقدند هر کاری ابتدا باید بتواند در اشیل کوچک اجرا شود تا بعد بتوان آن را در اشیل های بزرگ طراحی و اجرا نمود.

– در مراحل اجرا حواستان را جمع کنید با چه افرادی بابت چه کاری کار می کنید و مراحل کسب و کارتان را تا جایی که نیاز هست برای افراد مختلف به نسبت کارشان شرح دهید.

– از ایده های موفق رقبای خود الهام بگیرید و آنها را به مدل خودتان طراحی و اجرا کنید.

– پیگیر مراحل اجرای سایت و شرکت خود باشید و برای بهتر و منظم انجام شدن این کارها می توانید از نرم افزار های tasking موبایل خود استفاده کنید و یا اگر زیاد اهل تکنولوژی  نیستید مراحل را برای خودتان یادداشت کنید و هر کدام که انجام شد را خط بزنید.

– زمانبندی و مدیریت زمان را یاد بگیرید تا از فرصت های مختلف غافل نمانید و بتوانید مراحل اولیه کارتان به سرعت انجام دهید.

– همیشه به یاد داشته باشید بهای هر چیزی را باید پرداخت کنید و بدون ارزش گذاشتن برای هر علمی مجبورید بهایی به نام زمان را در برابر بدست آوردن آن پرداخت کنید.

 

 

 

امیدواریم این مطلب بتواند به شما کمک کند تا با حقایق طراحی سایتی شبیه به دیجی کالا آشنا شوید.

به یاد داشته باشید الماس کربنیست که تحت فشار تبدیل به الماس شده است.

 

 

رایان آسان

 

2 پاسخ
  1. reza
    reza می گوید:

    سلام و خسته نباشید مقالتون رو خوندم خیلی مفید بود. فقط یجای کار رو من نمیدونم دیجی کالا از همون اول که پول خرید وسایل رو نداشت چطوری وسایل رو تهیه می کرد و به دست مشتریان خود می رسوند.
    لطفا به ایمیلم پاسخ بدید

    پاسخ
    • administrator
      administrator می گوید:

      سلام وقت بخیر reza ی عزیز
      روش های زیادی برای تهیه کالا بدون وجه نقد وجود داره که اگر کمی در بازار مورد نظرتون جستجو کنید میتونید اونها رو پیدا کنید یکیش رو مثال میزنم: کالای امانی

      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.